G‘AFUR G‘ULOM IJODIDA INSON VA ZAMON MUAMMOSI: “SHUM BOLA” QISSASINING STRUKTURAL-TANQIDIY TAHLILI - Xurmataliyeva Shahrizoda (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu tadqiqot ishida G‘afur G‘ulomning "Shum bola" qissasi akademik Umarali Normatovning "Ijod sehri" asarida ilgari surilgan metodologik tamoyillar asosida keng ko‘lamli tahlil qilinadi. Maqolada asarning janr tabiati, qahramon xarakteridagi ekzistensial evrilishlar, sotsial determinizm va muallifning individual uslubi tanqidiy tahlil qilingan. Tadqiqotda asardagi kulgi tabiati shunchaki komizm emas, balki ijtimoiy fojianing estetik ifodasi sifatida yoritiladi.