STRESSGA BARDOSHLILIKNI OSHIRUVCHI TRENINGLAR: BO‘LAJAK PEDAGOG VA PSIXOLOGLAR UCHUN KASBIY PSIXOLOGIK KOMPETENSIYA - Usmanova Sevara Akmalovna; Tursunova Maftunabonu Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagogika va psixologiya fakulteti talabalarining stressga bardoshlilik xususiyatlarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada stressning shaxs professional shakllanishiga ta’siri, kognitiv va emotsional boshqaruv usullari hamda maxsus psixologik treninglarning samaradorligi tahlil qilinadi. Muallif tomonidan talabalarda "ruhiy immunitet"ni shakllantirishga qaratilgan kompleks yondashuv va amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.