NUTQIDA KAMCHILIGI BO‘LGAN (DUDUQLANUVCHI) BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KOMMUNIKATIV FAOLIYATNING RIVOJLANISHIDA BILISH FAOLIYATINING AHAMIYATI - Isoqova Sarvinoz Ilxomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutqida kamchiliklar mavjud, xususan duduqlanuvchi boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kommunikativ faoliyatning rivojlanishida bilish faoliyatining ahamiyati haqida tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarning nutqiy xatoliklarini bartaraf etishda kognitiv jarayonlarning roli, shuningdek, ularning kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritib berilgan.