HARBIY XIZMATCHILARDA STRESSGA BARDOSHLILIK VA UNING PSIXOLOGIK TA’SIRI - Hakimov Izzat Nusratulloyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu tezis harbiy xizmatchilarda stressga bardoshlilik va uning psixologik ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Harbiy xizmat davomida xizmatchilar ko‘plab stressli vaziyatlarga duch keladilar, bu esa ularning psixologik holatiga, ish samaradorligiga va jamoaviy muhitga ta’sir qiladi. Stressga bardoshlilik darajasi harbiy xizmatchilarning vazifalarni bajarish qobiliyatini belgilovchi muhim omil hisoblanadi. Tezisda stressga bardoshlilikni oshirish usullari, uning psixologik salomatlikka ta’siri, shuningdek, stressni boshqarish strategiyalari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari harbiy xizmatchilarda stressga bardoshlilikni rivojlantirishning ahamiyatini ko‘rsatadi va psixologik yordam dasturlarini ishlab chiqishda asos bo‘lib xizmat qiladi.