OʻQUVCHILARDA OLINGAN MAʼLUMOTLARNI ANALIZ VA SINTEZLASH FAOLIYATI - Ismoilova Mohlaroyim; Djoʻrayeva Shaxnoza; Nuraliyeva Mashxura; Shomurodova Shirin (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarda olingan ma’lumotlarni analiz va sintezlash faoliyatining nazariy asoslari hamda amaliy ahamiyati keng yoritiladi. Unda analiz va sintez tushunchalarining mazmuni, ularning o‘quv jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu faoliyatni shakllantirish usullari, pedagogik yondashuvlar va zamonaviy ta’limdagi dolzarb jihatlari bayon etiladi.