TURISTIK TASHKILOTLARNI RIVOJLANTIRISHDA MARKETING ASOSLARI: NAZARIY YONDASHUVLAR, XORIJ TAJRIBASI VA RAQAMLI STRATEGIYALAR - Jo’raboeva O’g’iloy Ixtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turistik tashkilotlarni rivojlantirishda marketingning o‘rni va ahamiyati nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida turizm industriyasining tarkibiy qismlari, rivojlanishga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar hamda marketing konsepsiyalarining evolyutsiyasi o‘rganilgan. Maqolada Turkiya davlatining turizm marketingi sohasidagi muvaffaqiyatli tajribasi ("Go Türkiye" brendi) va O‘zbekistondagi "Amirun" mehmonxonasi misolida amaliy tahlillar keltirilgan. Shuningdek, raqamli marketing vositalari (CRM, SEO, dinamik narx belgilash) va "O‘zbekiston-2030" strategiyasi doirasida sohani rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.