INVESTITSIYA FAOLIYATINI MOLIYALASHTIRISH MANBALARI VA USULLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Abduraximov Baxodir Gayratjon o‘g‘li; Mamayunusov Xurshidbek G’olibjon o’gli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda investitsiya faoliyatini moliyalashtirish manbalari va usullari zamonaviy iqtisodiy sharoitda tahlil qilinadi. O’zbekiston Respublikasining «O’zbekiston 2030» strategiyasi doirasida investitsiya muhitini yaxshilash va xorijiy kapital jalb qilishning ustuvorligi ko’zda tutilgan holda, korxonalar o’z mablag’lari, qarz mablag’lari va aralash moliyalashtirish imkoniyatlari qiyosiy o’rganiladi. Investitsiyalarni moliyalashtirishning optimal modelini tanlash bo’yicha amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.