ZAMBURUG‘LARNING TARQALISHI VA AMALIY AHAMIYATI - Rahmatjonova Nilufar Hamidullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tabiatning o‘ziga xos dunyosi hisoblangan zamburug‘larning biologik xususiyatlari, tarqalish areali va ekotizimdagi o‘rni atroflicha tahlil qilingan. Maqola zamburug‘larning inson hayotidagi ijobiy ahamiyati (oziq-ovqat, tibbiyot, sanoat) bilan bir qatorda, ularning salbiy oqibatlarini (kasallik keltirib chiqarishi, qishloq xo‘jaligiga zarari, moddiy boyliklarni yemirishi) dalillar asosida yoritib bergan. Maqola zamburug‘lar olamining murakkabligi va ularni chuqurroq o‘rganishning zamonaviy fan uchun dolzarbligini ko‘rsatishga xizmat qiladi.