GASTRULYASIA XILLARI, LANSETNIKDA GASTRULYASIA JARAYONLARI, BALIQLARDA, QUSHLARDA, SUT EMIZUVCHILARDA GASTRULYASIA JARAYONLARINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Obbosov Saidakbar (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tadqiqotda gastrulyasiya jarayonlari xususiyatlari, lansetnikda gastrulyasiya jarayonlari, shuningdek baliqlarda, qushlarda va sut emizuvchilarda gastrulyasiya jarayonlarining o’ziga xos xususiyatlari tadqiq qilinadi. Gastrulyasiya - bu embrion rivojlanishining dastlabki bosqichi bo’lib, u organizmning asosiy to’qimalarini hosil qilishga yordam beradi. Tadqiqotda turli xil organizmlarda gastrulyasiya jarayonlarining o’zaro ta’siri va ularning evolyutsion ahamiyati ko’rib chiqiladi. Ushbu ishda, shuningdek, gastrulyasiya jarayonlari davomida yuzaga keladigan morfologik va funktsional o’zgarishlar tahlil qilinadi.