O‘ZBEK-QIRG’IZ-TURK TILLARIDAGI TAQLID SO‘ZLARNING O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Saburyazova Farangiz Dilshodovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turkiy tillar oilasiga mansub bo‘lgan o‘zbek, qirg‘iz, turk tillaridagi tovushga va holatga taqlid so‘zlar morfologik, leksik-semantik jihatdan o‘rganiladi. Tillardagi taqlidiy so‘zlar nazariyasi va ularnig o‘rganilishi haqida ma’lumotlar beriladi. Maqolada taqlid so‘zlarga oid misollar keltirilib, qiyosan tadqiq qilinadi. Va ularning leksik-semantik, fonetik jihatdan umumiy va farqli tomonlari ko‘rib chiqiladi.