O ‘ZBEKISTONDA “INSON KAPITALI 4.0”: INNOVATSIYALAR VA YASHIL BANDLIKNING MAKROIQTISODIY DINAMIKASI - Iskandarov Bekzod; Ollamurodov Kamoliddin (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonda "Inson Kapitali 4.0" konsepsiyasining makroiqtisodiy dinamikasini tahlil qiladi, bu esa to‘rtinchi sanoat inqilobi sharoitida raqamli ko‘nikmalar va innovatsion salohiyatning ahamiyatini ta’kidlaydi. Tadqiqot innovatsiyalarning iqtisodiy o‘sishga ta’sirini hamda yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida yashil bandlikning shakllanishini o‘rganadi. Maqolada inson kapitalini rivojlantirish, innovatsion ekotizimni qo‘llab-quvvatlash va barqaror rivojlanish maqsadlariga erishish uchun zarur bo‘lgan siyosat tavsiyalari ilgari suriladi. Ushbu yondashuv O‘zbekistonning global raqobatbardoshligini oshirish va inklyuziv iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga xizmat qiladi.