BOSHLANG‘ICH SINFDA SINFDAN TASHQARI ISHLASHDA O‘QITUVCHINING ROLI - Baxtiyorova Zarifa Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda sinfdan tashqari ishlarning mazmuni, ahamiyati va ularni samarali tashkil etish yo‘llari keng yoritilgan. Sinfdan tashqari faoliyat o‘quvchilarning nafaqat bilim darajasini oshirish, balki ularning shaxsiy, ijtimoiy va ijodiy rivojlanishiga xizmat qilishi bilan ajralib turadi. Maqolada o‘qituvchining tashkilotchilik, tarbiyachilik va motivatsion roli batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, ularni rag‘batlantirish hamda har bir o‘quvchiga individual yondashuvni ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sinfdan tashqari ishlarni to‘g‘ri tashkil etish o‘quvchilarning faolligini oshiradi, mustaqil fikrlashini rivojlantiradi va ularni barkamol shaxs sifatida shakllanishiga xizmat qiladi.