ORKYESTR VA ORKYESTR DIRIJYORLIGI FANINING ZAMONAVIY ORKYESTR IJROCHILIGIDA MILLIY CHOLGʻULARINING OʻRNI. - A.SH. KODIROV (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya: Ushbu maqolada zamonaviy orkestr ijrochiligida milliy cholgʻularning ahamiyati, ularning musiqiy imkoniyatlari va orkestr tarkibidagi oʻrni tahlil qilinadi. Milliy cholgʻular orqali milliy musiqa an’analari saqlanishi va zamonaviy ijro uslublari bilan uygʻunlashishi yoritiladi. Shuningdek, milliy cholgʻularni orkestr tarkibiga kiritish musiqaning badiiy ifodasini boyitishi va milliy madaniyat rivojiga hissa qoʻshishi ta’kidlanadi.