PODCAST TINGLASH ORQALI OʻSMIRLAR VA OʻRTA YOSHLI OʻRGANUVCHILARDA INGLIZ TILI LISTENING KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH: QIYOSIY TADQIQOT - Bibizar Jumanova Abror qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqola "Podcast tinglash" orqali o’smirlar va o’rta yoshli o’rganuvchilarda ingliz tili listening ko’nikmalarini rivojlantirishni o’rganadi. Podcastlar, zamonaviy ta’lim metodlaridan biri sifatida, o’quvchilarga turli mavzularda qiziqarli va interaktiv materiallar taqdim etadi. Ushbu tadqiqotda, podcastlarning ingliz tilini o’rganish jarayonidagi ahamiyati, ularning o’ziga xos afzalliklari va tinglash ko’nikmalarini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, o’quvchilarning tinglash ko’nikmalarini oshirish uchun eng samarali strategiyalar va metodlar taklif etiladi. Tadqiqot natijalari, o’quvchilarga ingliz tilini o’rganishda podcastlardan qanday foydalanish mumkinligini ko’rsatib beradi.