ZAMONAVIY GLOBAL TENDENSIYALAR KONTEKSTIDA O‘ZBEKISTONDA INVESTITSIYA MUHITINI TAKOMILLASHTIRISH STRATEGIYALARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Moʼminova Xojarxon; Baxtiyorov Muhammadjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy global tendensiyalar, xususan iqtisodiy integratsiya, raqamli transformatsiya va yashil iqtisodiyot sharoitida O‘zbekistonda investitsiya muhitini takomillashtirish masalalari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda investitsiya muhitining mohiyati, unga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, shuningdek mamlakatda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning investitsion jozibadorlikka ta’siri o‘rganilgan. O‘zbekistonda investitsiya muhitini yanada takomillashtirish, xorijiy investitsiyalar oqimini oshirish, iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.