DIALEKT VA SHEVALARNING ADABIY TILGA TA’SIRI - Dostova Charos Zokirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada dialekt va shevalarning adabiy til rivojiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Unda hududiy nutq shakllarining leksik, fonetik va grammatik xususiyatlari ko‘rib chiqilib, ularning adabiy tilni boyitishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, dialekt va shevalarning adabiy til me’yorlariga ta’siri, ularning ijobiy va salbiy jihatlari ilmiy asosda izohlanadi. Tadqiqot natijasida milliy til taraqqiyotida dialektlarning muhim manba ekanligi asoslab beriladi.