BOSH EGRILIKLAR VA GAUSS EGRILIGI ASOSIDA SIRTLARNI KLASSIFIKATSIYA QILISH - Voxidov Abduqodirxon Xabibxon o‘g‘li; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada differensial geometriyaning muhim tushunchalaridan biri bo‘lgan bosh egriliklar va Gauss egriligi asosida sirtlarni klassifikatsiya qilish masalasi o‘rganiladi. Tadqiqotda sirtlarning lokal geometrik xossalari bosh egriliklar orqali aniqlanib, Gauss egriligi yordamida ularning turli sinflarga ajratilishi tahlil qilinadi. Natijada sirtlarning elliptik, giperbolik va parabolik nuqtalarga ajralishi matematik jihatdan asoslab beriladi.