JAMIYAT ORASIDA MADANIYATLI NUTQINI TARG’IB QILISH - Abdusalimova Bahora Nozimjon qizi; Shodmonova Javhar A'zamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: maqolada jamiyatda madaniyatli nutqni shakllantirish va rivojlantirishning nazariy asoslari keng yoritiladi. Nutq madaniyatining lingvistik, psixologik va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy kommunikatsiya sharoitida nutq madaniyatining o‘zgarish tendensiyalari, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va uni targ‘ib qilishning samarali yo‘nalishlari ilmiy asosda bayon etiladi.