RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA INVESTITSION LOYIHALAR RISKLARINI SUN’IY INTELLEKT VA BIG DATA ASOSIDA TAHLIL QILISH - Maxmudov Anvarjon; Baxromjon Abdumalikov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida investitsion loyihalar risklarini baholashning zamonaviy usullari ko’rib chiqildi. An’anaviy yondashuvlarning cheklovlari tahlil etilgan, sun’iy intellekt va Big Data asosidagi metodlarning ustunliklari ochib berilgan. Natijada risklarni aniqlash, prognozlash va monitoring qilishni birlashtiruvchi ko’p qatlamli AI-Big Data modeli va uni joriy etish bo’yicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.