EPITELIY TO‘QIMASI KLASSIFIKATSIYASI, BIR QAVATLI YASSI, KUBSIMON VA SILINDRSIMON EPITELIY TO‘QIMASI - Rahmatjonova Nilufar Hamidullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada epiteliy to‘qimasining fanga kirib kelish tarixi, uning o‘ziga xos morfofunksional xususiyatlari va organizmdagi hayotiy muhim vazifalari yoritilgan. bir qavatli epiteliyning turlari — yassi, kubsimon va silindrsimon epiteliylarning har birining klassifikatsiyasi va biologik ahamiyati batafsil bayon etilgan. Shuningdek, epiteliy to‘qimasining bazal membrana bilan bog‘liqligi, regeneratsiya xususiyati va turli organlardagi o‘rni tahlil qilingan.