MAMLAKATIMIZDA TEMIR YOʻL TRANSPORTI TARIXINI OʻRGANISH BORASIDA OLIB BORILGAN TADQIQOTLAR TAHLILI - Niyazov Adxam Abduganiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻrta Osiyo, xususan Oʻzbekistonta temir yoʻllar qurilishining boshlanishi, undan koʻzlangan maqsad, sohaga oid mavjud adabiyotlar va tadqiqot natijalariga toʻxtalib oʻtilgan. Temir yoʻl qurilishiga bagʻishlangan manbalar Chor Rossiyasi davridagi, Sovet Ittifoqi davridagi va Oʻzbekistonning mustaqillik yillari davridagimanbalar tarzida tizimlashtirilgan. Mavjud manbalarning mazmuni qisqacha tahlil etilgan.