PEDAGOGIK RITORIKA XUSUSIY RITORIKA TURLARIDAN BIRI SIFATIDA - Saidxodjayeva Diyora; Usmonova Nigora; Djo’rayev Ibrohim; Zohidova Aziza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pedagogik ritorika xususiy ritorika turlaridan biri sifatida tahlil qilingan. Unda pedagogik ritorikaning mohiyati, asosiy xususiyatlari va vazifalari batafsil yoritilgan. Shuningdek, pedagogik nutqning taʼlim jarayonidagi o‘rni, uning boshqa ritorika turlaridan farqli jihatlari hamda uni rivojlantirish yo‘llari keng ochib berilgan. Maqolada pedagogik ritorikaning nafaqat bilim berish, balki tarbiyaviy va motivatsion ahamiyati ham asoslab ko‘rsatilgan.