OʻZBEKISTONDA AKADEMIK NOTIQLIKNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Tojiboyeva Shahlo; Melikulova Nilufar; Turdiyeva Charos; Ziyovuddinova Lobarxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekistonda akademik notiqlikning mohiyati va uning asosiy xususiyatlari keng yoritilgan. Xususan, ilmiy asoslanganlik, mantiqiylik va izchillik, tilning aniqligi va ravonligi, rasmiylik hamda uslubiy xolislik kabi jihatlar batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, akademik nutqning tinglovchiga yo‘naltirilganligi va nutq madaniyatiga rioya qilishning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada akademik notiqlikning ilmiy faoliyatdagi o‘rni va uning samaradorligini oshirish omillari haqida ham fikr yuritilgan.