MUSTAQILLIKDAN SOʻNG OʻZBEKISTONDA OLIB BORILGAN TADQIQOT ISHLARI. - Moʻminova Dildoraxon Xislatjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 1991-yildan keyingi Oʻzbekistonda amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqotlarning asosiy maqsadlari, qo‘llangan metodologiya va erishilgan natijalar batafsil yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy soha, iqtisodiyot, ta’lim tizimi, qishloq xo‘jaligi, texnologik va ekologik yo‘nalishlar bo‘yicha olib borilgan ilmiy izlanishlar va ularning jamiyat rivojiga ta’siri o‘rganiladi. Mazkur maqola Oʻzbekiston mustaqilligi davridagi ilmiy faoliyat tizimini keng qamrovli va tizimli tasavvur qilish imkonini beradi.