TA’LIM TIZIMIDA MASOFAVIY HAMDA ONLAYN O’QITISH TIZIMINING SAMARADORLIGI VA UNING SALBIY JIHATLARI. - Olimova Feruza Akbar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya. So’nggi yillarda texnologiyalar va global pandemiyalar ta’lim tizimini sezilarli darajada o’zgartirib yubordi. An’anaviy o’qitish metodlariga masofaviy va onlayn o’qitishning kirib kelishi, butun dunyo bo’ylab ta’lim jarayonlarini o’zgartirishga olib keldi.Masofaviy ta’lim o’quvchilarning o’qish jarayonini an’anaviy sinf xonalaridan tashqarida, internet va boshqa raqamli texnologiyalar yordamida amalga oshiriladigan o’qitish usulidir.Zamonaviy axborot va kummunikatsiya texnologiyalari vositalarini ta’lim jarayoniga kirib kelishi an’anaviy o’qitish usullariga qo’shimcha ravishda yangi o’qitish shakli-masofaviy o’qitish yaratilishiga omil bo’ldi.Hozirgi kunga kelib bu ta’lim usuli kundalik hayotimizning ajralmas qismiga aylanib bormoqda.Bu kabi o’quv jarayonlarini bir qancha ijobiy va salbiy holatlari mavjud. Ushbu maqolada masofaviy va online ta’lim tizimlarining samaradorligi va uning o’quvchilarga bo’lgan qiyinchiliklari tahlil qilinadi.