BOSU ASOSIDA EGILUVCHANLIKNI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGI - Umarova Gulshoda Ikromovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Mazkur maqolada talabalarda egiluvchanlik sifatini rivojlantirishda zamonaviy yondashuvlardan biri sifatida BOSU platformasidan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari va amaliy samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida egiluvchanlikni oshirishga qaratilgan an’anaviy va innovatsion metodlar bo‘yicha ilmiy adabiyotlar o‘rganilib, BOSU platformasining funksional imkoniyatlari asoslab berildi. Shuningdek, BOSU asosidagi mashg‘ulotlarning mushak-elastiklik xususiyatlari, bo‘g‘im harakatchanligi va muvozanatga ta’siri tahlil qilindi. Tahlillar natijasida aniqlanishicha, BOSU platformasi yordamida bajariladigan mashqlar egiluvchanlikni rivojlantirish bilan birga organizmning umumiy funksional tayyorgarligini ham yaxshilaydi. Ushbu yondashuv jismoniy tarbiya jarayoniga zamonaviy innovatsion metod sifatida joriy etilishi mumkin.