AMIR TEMURNING HARBIY STRATEGIYASI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI - Odilova Gulsanam (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada Amir Temurning harbiy strategiyasi, jang olib borish usullari hamda ularning tarixiy ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Temuriylar davlati harbiy tizimining o‘ziga xos jihatlari, qo‘shin tuzilishi, strategik rejalashtirish va diplomatik yondashuvlar ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, Temur strategiyasining bugungi harbiy ilm-fan va siyosiy boshqaruvdagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi.