MAKTABGACHA TA’LIMDA ART TERAPIYA MASHG‘ULOTLARINI O‘TKAZISH - Toshmirzayeva Gulsanam Ulug'bek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim tashkilotlari bolalarning har tomonlama rivojlanishida, jumladan, ularning ruhiy salomatligini tiklash va mustahkamlash, ijtimoiy-psixologik muammolarni bartaraf etishda muhim ijtimoiy institutlardan biridir. Shu sababli bolalarning his-tuyg‘ulari, fikrlash salohiyati va o‘zini anglash imkoniyatlarini maksimal darajada ochib berishda zamonaviy pedagogik hamda psixologik yondashuvlarga ehtiyoj ortmoqda. Shu jumladan, art terapiya, ya’ni san’at orqali davolash va rivojlantirish metodlari ham maktabgacha yoshdagi bolalar bilan ishlashda tobora keng qo‘llanilmoqda.