QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORI: MOHIYATI, TURLARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Nizomiddinova Sarvinoz Botirjon qizi; Xakimova Irodaxon Axliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Qimmatli qog‘ozlar bozori zamonaviy iqtisodiyotning eng muhim moliyaviy mexanizmlaridan biri bo‘lib, u kapitalni samarali taqsimlash, investitsiyalarni jalb qilish va iqtisodiy o‘sishni tezlashtirishda asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada qimmatli qog‘ozlar bozorining iqtisodiy mohiyati, uning asosiy turlari hamda O‘zbekiston sharoitida rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi.