ELEKTR ENERGIYA BOZORIDA MUVOZANATNI TA’MINLASH: MARKAZIY OSIYO DAVLATLARI TAJRIBASI TAHLILI - Allamberganova Oyjamol Rahmanbergan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada elektr energiya bozorida muvozanatni ta’minlash masalalari hamda Markaziy Osiyo davlatlarining bu boradagi tajribasi tahlil qilinadi. Hududdagi energetika tizimlarining o‘ziga xos xususiyatlari, resurslardan samarali foydalanish va energiya ta’minotida barqarorlikni oshirish yo‘llari o‘rganiladi. Shuningdek, mintaqaviy hamkorlikning ahamiyati va istiqbollari yoritiladi.