SINFDAN TASHQARI MASHG‘ULOTLARDA GRAMMATIK O‘YINLARNING AHAMIYATI, MAZMUNI VA ULARDAN FOYDALANISH USULLARI - Bovanova Umida Abduvahobovna; Azatova Zebiniso (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Sinfdan tashqari mashg‘ulotlar ta’lim jarayonining ajralmas bo‘g‘ini sifatida ta’lim-tarbiya tizimida alohida o‘rin tutadi. Bunday mashg‘ulotlar o‘quvchilarning darsdan tashqaridagi vaqtlarini mazmunli o‘tkazishda, ularni ijtimoiy faol shaxs sifatida shakllantirishda, so‘z boyligini kengaytirishda va nutq madaniyatini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Xususan, grammatik o‘yinlar orqali o‘quvchilarning lingvistik salohiyati yana-da mustahkamlanadi, grammatik ko‘nikmalari amalda takomillashadi, ijodiy va tanqidiy fikrlash qobiliyati rivojlanadi. Grammatik o‘yinlarning mazmuni va ulardan foydalanish usullari haqida ilmiy hamda amaliy ma’lumotlar ko‘plab adabiyotlarda yoritilgan. O‘yin faoliyati o‘quvchilarning tilga bo‘lgan qiziqishini orttiradi, ularni bilim olishga undaydi, mustaqil izlanish va erkin fikrlash ko‘nikmalarining rivojlanishiga yordam beradi.