ZICH TOLALI BIRIKTIRUVCHI TO’QIMALAR TUZILISHI, XILLARI, RETIKULYAR, YOG’ PIGMENT TO’QIMALAR TUZILISHI VA FUNKSIYASI. - Qodirova Dilorom (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zich tolali biriktiruvchi to‘qimalarning tuzilishi, ularning asosiy xillari hamda organizmdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, retikulyar, yog‘ va pigment to‘qimalarning morfologik xususiyatlari, hujayra tarkibi va bajaradigan funksiyalari tahlil qilinadi. Mazkur to‘qimalarning organizmda himoya, tayanch, energiya zaxiralash va metabolik jarayonlardagi roli ilmiy asosda bayon etilgan.