ADABIYOTDA OTA OBRAZI (ULUG‘BEK HAMDAMNING , OTA’’, OYBEKNING , QUTLUG‘ QON’’, ONORE DE BALZAKNING , GORIO OTA’’ ASARLARI MISOLIDA) - Abdullayeva Gulnoza; Usmonbekova E’zoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezisda adabiyotda ota obrazi orqali millat, xalq o‘tmishining yaqqol tasvirlanishi, personajlar yaratgan syujet tahlil qilinadi. Muallif ko‘zda tutgan xulosalar ochib beriladi va yakuniy fikr keltiriladi.