YADRO, XROMOSOMA, UNING TUZILISHI VA TARKIBI - Yusupova Malohat Qobuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada eukariot hujayralarning boshqaruv markazi hisoblangan yadro va uning ichki genetik tuzilmalari — xromosomalarning o‘rni tahlil qilingan. Maqolada yadroning strukturaviy qismlari, kimyoviy tarkibi hamda xromosomalarning shakllanish mexanizmlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, xromosomalarning turlari, ularning DNK va giston oqsillari bilan bog‘liqligi, hujayra bo‘linishidagi roli hamda irsiy axborotni saqlashdagi ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.