GAMETOGENEZ JARAYONI, GAMETALARNING XILLARI VA TUZILISHI - Jo‘raxanova Durdona Rivojiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gametogenez jarayonining mohiyati, uning hayvonlardagi ko‘rinishlari hamda bosqichma-bosqich rivojlanishi sitologik va genetik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Maqolada jinsiy hujayralarning shakllanishidagi to‘rtta asosiy davr (ko‘payish, o‘sish, yetilish, shakllanish) va bu jarayonda hujayra organoidlarining (yadro, Golji apparati, mitoxondriya) strukturaviy o‘zgarishlari batafsil bayon etilgan. Shuningdek, spermatogenez va ovogenez jarayonlarining o‘zaro qiyosiy jadvali hamda meyoz bo‘linishining irsiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli yoritilgan.