PEDAGOGIK MULOQOTDA KONFLIKTLI VAZIYATLARNI TAXLIL QILISH - Berdiyva Anora; Mamatraximova Oygul; Narziyva Farangiz; Turg'unova Munisaxon; Xakimova Muslima (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada pedagogik muloqot jarayonida yuzaga keladigan konfliktli vaziyatlarning mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda turlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, konfliktlarning psixologik asoslari, rivojlanish bosqichlari va ularning ta’lim jarayoniga ta’siri keng yoritiladi. Maqolada pedagogik konfliktlarni samarali hal etish usullari, ularning oldini olish strategiyalari hamda zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida boshqarish masalalari ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, amaliy misollar orqali konfliktli vaziyatlarni tahlil qilishning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari pedagogik faoliyat samaradorligini oshirish, sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish hamda o‘quvchilar bilan samarali muloqotni yo‘lga qo‘yishda muhim ahamiyat kasb etadi.