TIJORAT BANKLARIDA LIKVIDLIKNI BOSHQARISH ORQALI AKTIVLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Akbarov Nazir Sadriddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu magistrlik ishida tijorat banklarida likvidlikni boshqarish orqali aktivlardan foydalanish samaradorligini oshirish usullari tahlil qilindi. Likvidlikni boshqarish muhim moliyaviy ko‘rsatkich sifatida ko‘rib chiqilib, uning bank faoliyatidagi o‘rni, muammolari va ularni yechish yo‘llari o‘rganildi. Xorijiy va mahalliy tajribalar solishtirilib, raqamli texnologiyalar va zamonaviy risk-menejment vositalari yordamida likvidlikni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi. Ishda bank aktivlarining barqarorligi va rentabelligini oshirishga qaratilgan usullar asosiy e’tiborga olindi.