O‘ZBEK TILIDA TASDIQ VA INKOR TUSHUNCHASINING IFODALANISHI - Nurmatova Saidaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek tilida tasdiq va inkor kategoriyalarining lingvistik mohiyati, ularning grammatik va semantik xususiyatlari, shuningdek, ifodalanish vositalari tahlil qilinadi. Til tizimida tasdiq va inkor tushunchalari nafaqat sintaktik, balki pragmatik jihatdan ham muhim o‘rin tutadi. Maqolada o‘zbek tilidagi tasdiq va inkorni ifodalovchi birliklarning shakl, mazmun va qo‘llanish xususiyatlari ilmiy asosda yoritiladi.