O’ZBEKISTON SSRDA QULOQLASHTIRISH VA KOLLEKTIVLASHTIRISH SIYOSATI. ULARNING SABAB VA OQIBATLARI - Bobojonova Zuxra Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya. Maqolada O‘zbekistonda amalga oshirilgan kollektivlashtirish siyosati va uning oqibatlari yoritilgan. Arxiv manbalari asosida quloq xo‘jaliklari egalari ta’qib qilinishi, surgunlar va kolxozlardan chiqarish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, jamoalashtirish siyosati ijtimoiy tenglikni maqsad qilgan bo‘lsa-da, amalda ocharchilik, majburiy ko‘chirish va iqtisodiy inqirozga olib kelganligi analiz qilinadi.