ACHCHIQ BODOM (PRUNUS AMYGDALUS L.) NING OʻRMON MELIORATSIYASIDAGI AHAMIYATI - Xalilova F.Sh; Erkaboyev Furqat Eshqurbon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada achchiq bodomning tuproqning ustki unimdor qatlamining yuvilib ketishini oldini olishdagi ahamiyati yoritilgan. Togʻ qiyaliklarida bodomzorlar barpo qilinsa tuproqda suv eroziyasini oldini olishda ishonchli himoya boʻladi. Bundan tashqari oʻrmonzor maydonlarining kengayishiga koʻmaklashilgan boʻladi.