TABIAT VA INSON O’RTASIDAGI UYG’UNLIK MASALASI “ROBNZON KRUZO” ASARIDA - Usarova Laylo Ibragimovna; Adxamova Tumaris Adxam qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Daniel Defoning mashhur “Robinzon Kruzo” asarida inson va tabiat o‘rtasidagi uyg‘unlik falsafasi tahlil etiladi. Asarda tabiat insonni sinovdan o‘tkazuvchi, ammo uni tarbiyalovchi kuch sifatida talqin qilinadi. Robinzon Kruzo orolda yakka qolganida, tabiat bilan kurashish o‘rniga uni tushunishga, unga moslashishga va undan to‘g‘ri foydalanishga o‘rganadi. Bu jarayon insonning ichki kamoloti, sabr, mehnatsevarlik va minnatdorlik sifatlarini namoyon etadi. Maqolada asardan iqtiboslar asosida tabiat bilan uyg‘un yashash g‘oyasi yoritilgan.