O‘QUVCHI-YOSHLARNING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDA 5 TASHABBUS O‘YINLARINING ROLI - Namozova Nargiza Husniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchi yoshlar o‘rtasida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda Prezidentimiz ilgari surgan “Besh muhim tashabbus”ning ahamiyati va ayniqsa, 5-tashabbus – jismoniy tarbiya va sport yo‘nalishidagi o‘yinlarning roli yoritilgan. Tadqiqotda sport o‘yinlarining o‘quvchilarda jismoniy faollikni oshirish, sog‘lom hayot ko‘nikmalarini shakllantirish, jamoada ishlash madaniyati va irodaviy sifatlarni rivojlantirishdagi ta’siri tahlil qilinadi.