SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH - Namozova Nargiza Husniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sog‘lom turmush tarzining ahamiyati, uning asosiy tarkibiy qismlari hamda ularni amaliyotda qo‘llash yo‘llari yoritilgan. Sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik, psixologik barqarorlik va zararli odatlardan voz kechish sog‘lom turmush tarzining muhim omillari sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari sog‘lom turmush tarziga amal qilish inson salomatligi, ish unumdorligi va hayot sifatini oshirishda beqiyos rol o‘ynashini ko‘rsatadi.