БЮДЖЕТДАН ТАШҚАРИ ДАВЛАТ АКТИВЛАРИНИ БОШҚАРИШНИНГ ЗАМОНАВИЙ ЙЎЛЛАРИ - Эшқобилов Шерали Баходирович (TADQIQOTLAR, 2025)
Мақолада Ўзбекистон Республикасида бюджетдан ташқари давлат активларини бошқариш тизимини такомиллаштиришнинг замонавий йўналишлари таҳлил қилинган. Давлат иштирокидаги корхоналар, давлат инвестиция жамғармалари ва инфратузилма лойиҳаларининг иқтисодий аҳамияти ёритилган. Давлат активларини самарали бошқаришда корпоратив бошқарув, рақамлаштириш, давлат-хусусий шериклик (PPP) ва активларни трансформация қилиш каби инновацион ёндашувлар муҳим аҳамият касб этиши кўрсатилган. Халқаро тажриба сифатида Сингапур, Норвегия ва Жанубий Корея моделлари таҳлил қилиниб, уларни Ўзбекистон шароитига мослаштириш бўйича тавсиялар берилган. Тадқиқот натижаларига кўра, давлат активларини бошқаришда шаффофлик, ҳисобдорлик ва рақамли мониторингни йўлга қўйиш давлат молияси барқарорлигини таъминлашнинг асосий шарти эканлиги таъкидланган.