XORIJIY DAVLATLARDA POLITSIYA ORGANLARINING JAMOAT TARTIBINI SAQLASH BO‘YICHA IJOBIY TAJRIBASI VA UNI AMALIYOTGA TADBIQ ETISH MASALALARI - Mavlonov Asqarjon Ne’matovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, xorijiy davlatlar AQSH, Yaponiya va Yevropaning ba’zi davlatlaridagi politsiya organlarining jamoat tartibini saqlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Xorijiy davlatlar ijobiy tajribasini O‘zbekistonning Ichki ishlar organlari faoliyatiga tadbiq etish masalasi. Shuningdek, Ichki ishlar organlarini jamoat tartibini saqlashda boshqa idoralar bilan hamkorlik, axborot almashish va jamoat politsiyasi (community policing), mahalliy politsiya postlari (Yaponiyadagi "koban" tizimi) va jinoyatlarni oldini olishdagi profilaktik yondashuvlar misolida ularning samaradorligi o‘rganiladi. O‘zbekistonda Ichki ishlar organlari tizimini takomillashtirishda ushbu tajribalardan qanday foydalanish mumkinligi xususida taklif va tavsiyalar beriladi.