JAMOAT XAVFSIZLIGINI JANGOVAR TA’MINLASHDA IJTIMOIY- IQTISODIY VA SIYOSIY INSTITUTLARNING VAZIFALARI TAHLILI - Xazratqulov Jasur Panjiyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada jamoat xavfsizligini jangovar ta’minlash jarayonida ijtimoiy-iqtisodiy va siyosiy institutlarning o‘rni hamda ularning asosiy vazifalari tahlil qilingan. Xavfsizlikni ta’minlashda iqtisodiy barqarorlik, ijtimoiy himoya, ta’lim tizimi, huquqiy me’yorlar, siyosiy boshqaruv va xalqaro hamkorlikning o‘zaro bog‘liqligi ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy xavfsizlik siyosatida ushbu institutlarning o‘zaro hamkorlik mexanizmlari va ularning jamiyat barqarorligiga ta’siri yoritilgan.