RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BANK XIZMATLARINING TRANSFORMATSIYASI - Nurmuxamedova Shoira O'lmas qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanishi, texnologik innovatsiyalar, onlayn to‘lov tizimlari, sun’iy intellekt va moliyaviy texnologiyalar (FinTech)ning rivojlanishi sharoitida bank xizmatlarining tubdan o‘zgarishi, transformatsiyasi va yangi modelga moslashuvi tahlil qilinadi. Bank tizimida raqamli platformalarning joriy etilishi, mijoz bilan real vaqt rejimida ishlash, xizmatlarning tezligi va sifatining oshishi, xavfsizlik masalalari hamda mijozlar xulq-atvorining o‘zgarishi izohlanadi. Tadqiqot natijalari bank sektoriga innovatsion yondashuvlarni integratsiya qilish zarurligini ta’kidlaydi.