XALQARO IQTISODIYOT VA BANK TIZIMINING O‘ZARO BOG‘LIQLIGI: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL - Ergasheva Dildora Atavullo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xalqaro iqtisodiyot tizimining rivojlanish bosqichlari, global moliya oqimlari va ularni boshqarishda bank tizimining o‘rni tahlil etilgan. Shuningdek, xalqaro moliyaviy tashkilotlarning faoliyati, ularning mamlakatlar iqtisodiy barqarorligiga ta’siri, O‘zbekistonning xalqaro bank tizimidagi ishtiroki hamda raqamli texnologiyalar orqali moliyaviy integratsiyani chuqurlashtirish imkoniyatlari keng yoritilgan.