ANBAR OTINNING “QAROLAR FALSAFASI” ASARIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR TALQINI - Xudoyberdiyeva Naziraxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Anbar Otinning “Qarolar falsafasi” asarida ko‘tarilgan ijtimoiy muammolar, ularning adabiy talqini, jamiyat hayotidagi o‘rni va ma’naviy-axloqiy mazmuni tahlil qilinadi. Asarda ayol taqdiri, adolatsizlik, jaholat, oilaviy munosabatlar, erk va ijtimoiy tenglik kabi masalalar chuqur falsafiy mushohada bilan yoritilgan. Ushbu maqola asarning badiiy mohiyati hamda ijtimoiy g‘oyaviy qatlamlarini zamonaviy adabiy-tahliliy yondashuv asosida sharhlaydi.