INKLYUZIV TA’LIM TAMOYILLARI. - Mamatisaeva Surayyo; Turgunova Shoxsanam; Axmadjonova Odina (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Inklyuziv ta’lim (ingliz tilidan olingan bo’lib, inclusive, inclusion-uyg’unlashmoq, uyg’unlashtirish, qamrab olmoq, qamrab olish ma’nolarini bildiradi) nogiron va sog’lom bolalar o’rtasidagi to’siqlarni bartaraf etish, maxsus ta’limga muxtoj bolalar, o’smirlar rivojlanishida uchraydigan nuqsonlar yoki iqtisodiy qiyinchiliklardan qat’iy nazar ijtimoiy hayotga moslashtirishga yo’naltirilgan umumta’lim jarayoniga qo’shishni ifodalovchi ta’lim tizimi haqida ma’lumotlar keltirilgan.